IES S'Arenal 2016/17

Die Welt frühstückt

Títol del projecte: Die Welt frühstückt
Professors associats i departaments implicats: Miquel Àngel Lorenzo (Educació Física), Cristina Quetglas (Segona Llengua Estrangera Alemany)
Grup: 3r ESO A, B, C, D
Matèries: Alemany, Educació Física
Abstract: El projecte consisteix en què els alumnes facin una aproximació a distintes cultures i costums arreu del món. Vincularem la investigació al tema de l’alimentació i l’esport, per tal de fer-los conscients dels hàbits de menjar i vida saludables. Ens centrarem en l’àpat més important del dia: l’esmorzar. Els alumnes investigaran quins són els aliments típics per començar el dia a diversos països del món. A l’assignatura d’educació física faran una recerca sobre els esports típics en aquests mateixos països i calcularan el valor calòric dels diferents àpats així com també la despesa calòrica segons l’esport que es practica a cada país. Finalment els alumnes exposaran mitjançant un text escrit, una explicació oral i una imatge el resultat de totes les seves investigacions. El resultat final quedarà exposat a un mapa del món virtual on es podrà accedir a la informació sobre cada un dels països que hem investigat.Objetius:

  1. Conèixer i valorar altres cultures del món.
  2. Reconèixer i reproduir la tipologia textual de la recepta gastronòmica en alemany.
  3. Desenvolupar interès per usar les noves tecnologies com a font de recursos i plataforma per a exposar i compartir idees pròpies.
  4. Valorar el treball cooperatiu i interdisciplinari.
  5. Saber calcular i comparar la ingesta calòrica amb la despesa energètica d’un àpat i un esport determinat.

 

Reflexió:

“El trabajo de portfolio que hemos hecho de manera coordinada en las asignaturas de alemán y de educación física ha tratado sobre el desayuno en muchos países del mundo. Me ha encantado esta actividad ya que ha sido algo diferente con lo cual hemos aprendido mucho sobre el desayuno y el deporte oficial de ese país. Hemos podido averiguar cuántas calorías ingeridas con el desayuno típico se corresponderían a cada deporte. No solamente nosotros hemos aprendido sino que también, al colgarlo en internet, daremos a conocer todas las informaciones que hemos descubierto a otra gente”.

Martin Mitrovski (3r ESO A)

“Crec que aquesta activitat ha sigut molt positiva, ja que hem pogut ampliar els nostres coneixements culturals sobre el món, concretament envers el tema NUTRICIÓ I ESPORT. Hem aprofundit sobre el què es menja i quin esport es practica arreu del món. Hem tengut en compte la quantitat de calories que consumim amb l’activitat física que es practica a cada país. Això ens proporciona dates sobre la salut per a poder mantenir un equilibri energètic i evitar algunes malalties, com l’obesitat, la qual està molt estesa en els països desenvolupats”

Ángel Sánchez (3r ESO A)
“Crec que ha estat un treball molt constructiu ja que fomenta el coneixement de diferents cultures del món. Amb aquesta activitat he descobert molt sobre els països que hi ha al món, he observat els esmorzars típics… Aquesta activitat també m’ha ajudat a decidir què menjaré quan viatgi a altres països. També m’ha agradat perquè ara puc saber quantes calories menjo d’alguns aliments i també quant puc perdre amb diferents esports”.

Matheu Honorato (3r ESO A)

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 2016 IES S'Arenal – Portfolio Europeu de les Llengües

Theme by Anders Norén