IES S'Arenal 2016/17

La Península Ibèrica: trobada de cultures

Títol del projecte: La Península Ibèrica: trobada de cultures
Professors associats i departaments implicats: José Manuel Méndez (Ciències Socials) i Begonya Porcar (Llengua Castellana i Literatura)
Grup: 2n ESO C
Matèries: Ciències socials, Llengua Castellana i Literatura
Abstract:

L’alumnat desenvoluparà una investigació al voltant de la convivència de distints pobles, cultures i religions a la Península Ibèrica durant l’Edat Mitjana amb una vessant tant històrica com a lingüística.

Després, elaborarà una presentació Prezzi on es visualitzaran les influències d’aquesta convivència en el desenvolupament cultural i científic de l’època dins d’un eix cronològic que ens permetrà comprendre millor el context històric i social del moment. A la presentació es podran veure vídeos dels alumnes recitant romanços de l’Edat Mitjana.

 

Objectius:

1. Obtenir informació a Internet i a fonts de consulta bibliogràfiques i interpretar, transformar i interrelacionar aquesta informació en diversos formats.

2. Involucrar-se en el treball cooperatiu.

3. Practicar l’oratòria com a tècnica de difusió de coneixements de l’època.

4. Interpretar eixos cronològics i perioditzar els esdeveniments històrics.

5. Difondre mitjançant presentacions la importància del Camí de Sant Jaume a l’Edat Mitjana com un mitjà d’intercanvi cultural i econòmic.

 

Reflexió:

“Ha sigut prou divertit fer el poema simulant ser un joglar de l’Edat Mitjana; també m’han interessat les explicacions sobre l’origen d’algunes expressions del castellà, com ara “cargar con el muerto” i “¡agua va!”, així com el vocabulari que descendeix de l’àrab. Finalment dir que l’enregistrament del fragment del Cantar de Gesta ha sigut extravagant i divertit”.
(Iker Rodriguez – 2 n ESO C)

 

“El que més m’ha interessat ha estat fer el treball de l’eix cronològic, cercant imatges. M’han cridat l’atenció algunes llegendes sobre la catedral de Santiago”.
(Lorena Martínez – 2n ESO C)

 

“M’ha agradat molt fer el treball sobre el Camí de Sant Jaume: ha estat interessant saber els objectes que duien per fer el camí i el significat de la copinya que portaven”.
(Marc Pons – 2n ESO C)

 

Producte final:
https://prezi.com/srzvxbbdo4mz/lislam-i-al-andalus/

https://prezi.com/aukpufdcenej/la-formacio-i-lexpansio-dels-grans-regnes-peninsulars/

https://prezi.com/iuldoyivjd0n/els-grans-regnes-peninsulars/

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 2016 IES S'Arenal – Portfolio Europeu de les Llengües

Theme by Anders Norén